Πολυτεχνείο: Διήμερος εορτασμός στη Λότζια από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Ηρακλείου

50 Χρόνια ήταν η αρχή, η φλόγα του Νοέμβρη μένει ζωντανή!

Ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 16 Νοέμβρη, η πρώτη μέρα του Διήμερου Εορτασμού ενόψει του Πολυτεχνείου, στο χώρο της Λότζια.

Σε ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων αναφέρεται:

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, για 2η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιούν Εορτασμό για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, για την ιστορική αυτή μέρα της Εξέγερσης που διαμόρφωσε τη σύγχρονη ιστορία! Η 17η Νοέμβρη είναι μέρα ορόσημο που δείχνει ότι όταν ο λαός και η νεολαία συσπειρώνονται, καταφέρνουν μέχρι και να αμφισβητήσουν αυταρχικά καθεστώτα. Η φλόγα του Νοέμβρη φωτίζει τους αγώνες του Σήμερα και, αυτές τις δύο μέρες στη Λότζια, αναθυμόμαστε και ζωντανεύουμε την ιστορια. Κόντρα στην κυβέρνηση ΝΔ που προσπαθεί να παραλλαξει την ιστορία με δηλωσεις “υπήρχαν και δεξιοί στο Πολυτεχνειο”, “δεν υπήρξε ουτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο” αλλά και στις φετινές προσπάθειες του Πιερρακάκη να βγάλει τον εορτασμό από το ημερήσιο πρόγραμμα των σχολείων, απαντούμε ένα πράγμα: ξέρουμε και θυμόμαστε ποιοι είναι οι βιολογικοί και πολιτικοί απόγονοι της Χούντας! Εμείς στεκόμαστε από την άλλη πλευρά και τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου! Κρατάμε το νήμα της ιστορίας και αυτό θα προτάσσουμε όσοι Νοέμβρηδες και αν περάσουν!

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών θα ακούγονται επαναστατικά και αντιδικτατορικά τραγούδια και θα υπάρχουν πολύμορφη δράσεις, έκθεση φωτογραφίας και κολάζ.

Παράλληλα, την Πέμπτη 16/11 και ώρα 6:00μμ θα γίνει Εκδήλωση φορέων με τιτλο “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: πιο επίκαιρα από ποτέ” με ομιλητές: Αλέξανδρος Καφετζάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Ηρακλείου, Αντώνης Βάκης, καθηγητής Ιατρικής και αγωνιστής του Πολυτεχνείου, Γιώργος Μακράκης πρόεδρος της ΣΕΠΕ Ηρακλείου, ΕΛΜΕ Ηρακλείου και θα συντονίζει η Στέλλα Ευθυμίου, Γ. Γραμματέας ΦΣ Ιατρικής.
Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ.

Την Παρασκευή 17/11, θα γίνει κατάθεση στεφάνου αλλά και η μεγαλειώδης ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΗ, ΑΝΤΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

“Ο αγώνας της μνήμης εναντίον της λήθης είναι αγώνας της Ελευθερίας εναντίον της Τυρρανίας”
Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974)

#50_χρόνια_Πολυτεχνείο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί